Image4

Rättvik

Medlemsträff i Rättvik 2024

Dags att boka 10- 11 augusti i kalendern!

Vi planerar middag och medlemsträff den 10/8 men ni träffar styrelse och medlemmar under hela helgen i samband med Dalarnas älghundsklubbs utställning.

Precis som tidigare år kommer det säljas lotter, Laikalotteriet är nu släppt och ni säkrar er lott i shoppen!

Vi ser fram emot att träffa alla fina medlemmar så missa inte detta.

Vi ses!


Rättvik 2023

Rättvikshelgen 12-13e augusti

Återigen var det dags att packa bilen fullt med grejer som ska med till Rättvik, sist men inte minst ska ett gäng laikor med. De flesta av oss i styrelsen åker upp på fredag eftersom mycket ska fixas inför lördagens medlemsträff.

Rättvikshelgen brukar för det mesta vara en solig helg, ibland olidligt varmt om man inte hittar svalkande skugga. Fredagen inledde med sol men som vädergudarna lovat under lördag vräkte regnet ned till och från under dagen. Det var inte helt lätt att motivera både hundar, hussar och mattar. Som bekant "finns det ju inget dåligt väder bara dåliga klär"…men inga kläder i världen kunde stoppa regnet som till sist sipprade innanför regnkläderna. Som tur var lättade det upp under eftermiddagen och kvällen.

Under lördagen deltog 285 älghundar, stövarklubben hade också utställning intill.

Efter en lång dag intill utställningsringen drog vi oss tillbaka till stugorna för att förbereda kvällens medlemsfest. Några eldsjälar i styrelsen har på senare år dragit på stort och bjuder numera på maten till medlemmar som anmäler sig till träffen. Det är mycket att stå i, mat ska hämtas och dukas fram, kött ska marineras och kryddas, baguetter som ska skäras upp och massa annat fix. Denna kväll bjöds vi på fransk potatissallad, flankstek, sallad och bröd.

Efter den goda maten drog vi igång Laikalotteriet där förstapriset var ett vapenpaket från Beretta.
Vi hade även fina priser från Lafayette, Dogtech, Älgparken i Ockelbo, Sako, Burris, Slagugglan och Jensens vildsvinshägn(anlagstest). Därutöver hade vi vårt populära tallrikslotteri för dem som deltog på medlemsträffen, dock med mycket mindre priser i värde men ändå trevligt med en litet pris.

Vi uppmärksammade prispallen för klubbmästerskapen i älg och vildsvin och delade ut diplom samt en mässingklocka från Morells metallgjuteri. Därefter presenterade årets hundar som tilldelades diplom.

Årets tik – Västlaika
Järhagens Calla
Årets tik – Östlaika
Brunnefjälls H Atom
Årets Storviltslaika
Taigajägarens Nero


Rättvik 2018RÄTTVIKSUTSTÄLLNINGEN 2018

Resultat Lördag 11 augusti

Västsibirisk laika
BIR- SE40210/2016 Akke äg; Patrik Carlsson
BIM- SE41802/2017 Boxholmsjägarens Troja äg; Christian Scheel

Rysk Europeisk Laika
BIS 2a, BIR - SE12631/2013 Tuorankurun Ernesti Äg; Richard Mattsson

Östsibirisk Laika
BIS 3a, BIR- SE44560/2014 Ljusmobäckens Akilo äg; Rose- Marie Jansson
BIM- SE21223/2016 Svarttjärnbergets Klava äg; Alen Muratovic. Tilldelades Stig Smaars vandringspris till bäst placerad jaktprovsmeriterad laika under lördagens utställning.

Resultat Söndag 12 augusti

Västsibirisk laika
BIS 6a, BIR- SE27486/2016 Storjägarns Arga äg; Karl Hägg
BIM- SE43951/2014 Billy- The- Kid äg; Teddy Staf

Östsibirisk Laika
BIS 4a, BIR- SE15367/2014 Tunabergets Terek äg; Mattias Mattsson & Emilia Sanders Mattsson
BIM- SE47080/2016 Bäckakullens Nikita äg; Mattias Westlund & Susanna Hansson.

I sedvanlig ordning arrangerades en mycket trevlig medlemsträff på lördag kväll och priser för Årets hundar delades ut samt Stig Smaars pris. Efter detta skedde dragning av det populära Laikalotteriet där 1a priset var en Tikka T3 Vapenpaket från vår sponsor Jakt & Trofé i Boliden, och därefter delades det ut mer fina priser såsom hundpejlar från Ultracom och B- bark, Jaktkläder från Bearskin, flera hundträningar på älg, vildsvin och björn och många fler fina priser.

I år år kommer Laikaklotteriet börja säljas i maj månad och tips om sponsring till lotteriet tas gärna emot, så kontakta någon av oss i styrelsen. Vi hoppas kunna erbjuda lika fina priser som brukligt.

Info om hur man köper lotter m.m kommer läggas ut på hemsidan och på vår facebook-sida.

Tillhörande bilder

Rättvik 2017

Tack för en trevlig helg i Rättvik och vi hoppas att många medlemmar även kommer nästa år och visar upp sina Laikor och deltar på vår medlemsträff.


Tillhörande bilder

Laikaklubbens sponsorer 2024


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub