Image4

Rasmästerskap Vildsvin


Svenska Laikaklubben arrangerar årligen ett klubbmästerskap för vildsvin. Alla som gått jaktprov med sin hund har rätt att anmäla och hundar till mästerskapen blir uttagna efter jaktprovspoängen.


Vid lika poäng har yngst hund företräde. Man måste vara medlem i Svenska Laikaklubben för att kunna anmäla sin hund samt att nuvarande ägare är densamma som under det kvalificerande provet. Hunden ska vara HD fri (A alt B) samt ED (0) fri vid tidpunkten för respektive mästerskap.


Antalet platser är satt till 6 stycken hundar, (3 hanar, 3 tikar). Vid för få anmälda hundar av det ena könet fylls det på med platser av motsatt kön. Rätt att deltaga har hund som tagit pris på vildsvinsprov. Hundar med pris från föregående säsong har företräde, oavsett poäng, jämfört med hundar med pris från tidigare år.


Information mästerskap 2020

Mästerskapen år 2020 kommer att genomföras i trakterna utanför Vimmerby i småland. Inbjudan har skickats ut till hundar med högsta poängen under jaktprovssäsongen 2019/2020 och gått ut till samliga medlemmar via hemsida och facebook.


Resultat och information mästerskap 2019

Resultatet för Vildsvinsmästerskapet 2019 finns i sin helhet här nedan. Årets mästerskap bjöd på flera fina vildsvinsarbeten och av 6 startande ekipage så gick 4 till prisprov vilket är nytt mästerskapsrekord.
Klubben vill också tacka arrangörer på plats i form av Daniel Johansson och Thomas Eklund för ett mycket väl planerat och genomfört mästerskap. Även ett stort tack till deltagande domare och vägvisare som gör det möjligt för klubben att genomföra mästerskapet.
Till sist ett riktigt stort grattis till Aspuddens Fajter och Andreas Hammarlund som tog hem årets mästerskap, stort grattis!


Laikaklubbens sponsorer

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub